Weekmenu 38 – Lekker gevarieerd

Wil jij de hele week snel klaar zijn met je koken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!

Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we ons zelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 30 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

Lekker gevarieerd weekmenu #38

Maandag – Thaise curry kip spiesjes

Thaise kipspiesjes met rode curry

Spice up your life met deze Thaise rode curry kip spiesjes. Simpel te maken met slechts een paar ingrediënten. Deze smaakvolle maaltijd is binnen 30 minuten te bereiden! Zelf eet ik het graag met rijst en een komkommer salade, maar groente als spinazie, sperziebonen, peultjes, broccoli smaken er ook heerlijk bij.

Hier vind je het recept voor Thaise rode curry kip spiesjes

Dinsdag – Romige Paddenstoelensoep

kommen romige paddenstoelensoep

Wat past er nou beter bij de herfst dan een paddenstoelensoep? Als kind moest ik niets van champignon’s hebben, maar tegenwoordig ben ik er gek op. Behalve die witte dan, die vermijd ik nog steeds. Geen idee of ik ze echt minder lekker vind of dat het gewoon een klein jeugdtrauma is. Mocht jij ook gek op paddenstoelen zijn, dan hebben we nog veel meer recepten voor je.

Hier vind je het recept voor romige paddenstoelensoep

Woensdag – Thai Fried Rice

Thai Fried Rice met garnalen

Thai Fried Rice met garnalen is een heerlijke Thaise nasi. Gebakken rijst met groente, ei en garnalen op smaak gebracht met soja en natuurlijk vissaus en een kneepje limoen. Een perfecte combinatie van zoet, zuur, zout en voor wie wil: pittig. Deze versie is met garnalen, maar die kun je makkelijk vervangen door kip of (gerookte tofu)

Hier vind je het recept voor Thai fried rice met garnalen (Thaise nasi)

Donderdag – Sticky Koreaanse gehaktballetjes

Sticky Koreaanse gehaktballetjes

Sticky Koreaanse gehaktballetjes zijn heerlijk smeuïg en een beetje kruidig, met een vleugje zoet. Perfect om kennis te maken met de Koreaanse keuken.

Deze heerlijke plakkerige balletjes combineren heel goed met Koreaanse spinazie en een simpele portie rijst, noedels of quinoa. Of, en dat is misschien nog wel lekkerder, op een broodje met wat komkommer en kimchi! Ook op een taco met wat sla en zuur houden ze zich heel goed!

Hier vind je het recept voor sticky Koreaanse gehaktballetjes

Vrijdag – Citroen risotto

Citroenrisotto met kip

Citroen risotto met kip smelt in je mond; smeuïg, met een vleugje zon. Zelf ben ik gek op zowel risotto als citroen, dus wat mij betreft is dit een gouden combinatie! Om het precies binnen 30 minuten klaar te hebben is het misschien wat haasten, maar op vrijdag heb je vast wel wat extra tijd voor iets heel lekkers, toch? Dit recept is met kip, maar ook zonder vlees is het heerlijk. Gewoon zo, of met een stukje gebakken witvis.

Hier vind je het recept voor citroen risotto met kip

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close