Weekmenu #42 lekker gevarieerd

Deel met vrienden en familie

Wil jij de hele week snel klaar zijn met je koken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!

Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we ons zelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 45 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

Lekker gevarieerd weekmenu #42

Maandag – Het bliksem met kipschnitzels

Hete bliksem stamppot met appel

Hete bliksem is een simpel stamppot gerecht op basis van aardappel, ui en appels. De appeltjes en uien bakken we zacht met een flinke klont boter, waardoor ze licht karamelliseren en een heerlijke smaak krijgen. De kipschnitzels paneren we zelf met cornflakes, waardoor ze super knapperig worden. En dat geeft een lekkere afwisseling met het zachte van de hete bliksem!

Hier vind je het recept voor hete bliksem met kipschnitzels

Dinsdag – Kokos pompoensoep met kerrie

Kokos pompoensoep met kerrie

Kokos pompoensoep met kerrie is een heerlijke herfstige, maar toch ook tropische soep. Vandaag deel ik deze super snelle en simpele manier om pompoensoep te maken, met een heerlijke romige kokos- én kerriesmaak.

Hier vind je het recept voor kokos pompoensoep met kerrie

Woensdag – Paddenstoelen risotto

Paddenstoelen risotto instant pot kerstrecept

Paddenstoelen risotto met tijm, is risotto zoals risotto moet zijn. Heerlijk romig en simpel, maar bomvol smaak. De rijst is zacht, maar heeft nog steeds een goede bite. De paddenstoelen geven het een aardse ondertoon. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook heel geschikt als tussengerecht bij een uitgebreid diner. Houd de porties in dat geval wel klein, want hoewel je van risotto kunt blijven eten, vult het ook heel erg goed.

Hier vind je het recept voor paddenstoelen risotto met tijm en hier de versie voor in de Instant Pot

Donderdag – Preipol

Preistamppot uit de Instant Pot

Preistamppot met ei en gebakken spekjes is een heerlijke stamppot die zowel in de zomer als de winter erg goed smaakt. Een simpel gerecht met pure smaken, die doet herinneren aan vroegere tijden. Deze makkelijke maaltijd staat binnen 30 minuten op tafel. Dit gerecht is ook nog eens ontzettend budget proof, met minder dan 1 euro per persoon.

Hier vind je het recept voor preistamppot met ei en gebakken spekjes en hier de versie voor in de Instant Pot

Vrijdag – Stoofvlees met kruidnoten

Stoofvlees met kruidnoten

Kruidnootjes over? Gooi ze niet weg, maar gebruik ze in deze heerlijke stoofpot. Alles al op? Je kunt ook speculaas gebruiken.

Hier vind je het recept voor stoofvlees met kruidnoten
Tip: maak dit al op donderdagavond, dat scheelt tijd op vrijdag!

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close