Weekmenu 50 – Lekker gevarieerd

Deel met vrienden en familie

Wil jij de hele week snel klaar zijn met koken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!

Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we ons zelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 45 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

Lekker gevarieerd weekmenu #50

Maandag – Courgettesoep met mosterd en prei

Courgettesoep met prei en mosterd

Waarschijnlijk zit je nog een beetje vol van de Paasdagen, dus we beginnen maandag met een licht soepje!

Hier vind je het recept voor courgettesoep met prei en mosterd

Dinsdag – Goed gevulde omelet

Omelet gevuld met paddestoelen en spinazie

Deze goed gevulde omelet met paddenstoelen en spinazie is mijn go-to recept als ik snel een makkelijke én gezonde maaltijd op tafel wil hebben, die ook nog eens koolhydraatarm is. Stiekem is dat laatste niet het belangrijkste, want hij is zoooo lekker!

Hier vind je het recept voor goed gevulde omelet met paddenstoelen en spinazie

Woensdag –  makreel met snijbonen

Surinaamse Markreel met snijbonen

Markreel met snijbonen en rijst is super simpel en snel te maken. Zodra de snijbonen gaar zijn, ben je klaar. De gerookte makreel geeft het hele gerecht een heerlijk smaak. Heb je nog rijst van gisteren of speel je een beetje vals met magnetronrijst, dan is dit recept ook nog eens helemaal in 1 pan te maken. Scheelt weer afwas, en daar zijn wij, ondanks dat we een vaatwasser hebben, altijd gek op!

Hier vind je het recept voor markreel met snijbonen en rijst

Donderdag – Hutspot

Instant Pot hutspot stamppot

Wie is hier nou niet gek op? Dit recept geeft je de makkelijke bereiding in de Multicooker/ Instant Pot, maar je kunt het natuurlijk ook ‘gewoon’ op het fornuis bereiden.

Hier vind je het recept voor hutspot uit de multicooker (Instant Pot / Crockpot Express)

Vrijdag – bobotie

wereldgerecht Bobotie zonder pakjes en zakjes

De week sluiten we af met de heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel bobotie. Iets meer werk dan de rest van de recepten deze week, maar zeer zeker de moeite waard.

Hier vind je het recept voor Zuid Afrikaanse Bobotie (authentiek recept)

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close