Weekmenu 53 – Makkelijk & Snel

Deel met vrienden en familie

Wil jij de hele week snel klaar zijn met koken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!

Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we ons zelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 45 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

Lekker gevarieerd weekmenu #53

Maandag – Kip Siam

Thaise kip Siam

Thaise Kip Siam is een heerlijk wereldgerecht dat ook zonder pakjes en zakjes makkelijk binnen 30 minuten op tafel staat. Dit recept wil je gewoon zelf maken: zo simpel, maar ontzettend lekker!

Hier vind je het recept voor Kip Siam zonder pakjes en zakjes

Dinsdag – Linzensoep

Instant Pot linzensoep

Instant Pot Linzensoep is een makkelijk en snel recept om deze klassieke maaltijdsoep in de Instant Pot te maken. Dit budgetrecept is heerlijk verwarmend en hartig. Het recept is uiteraard ook geschikt voor andere multicookers, zoals de Crockpot Express en Ninja Foodi! Geen multicooker? Gebruik dan gewoon een normale pan, werkt ook, duurt alleen wat langer.

Hier vind je het recept voor Instant Pot Linzensoep

Woensdag – Pasta met bloemkoolsaus

Pasta met bloemkool en hazelnoten-4

Bij dit heerlijke recept voor pasta met bloemkool en hazelnoten, smoren we de bloemkool zo zacht, dat deze haast wegsmelt tot een lekkere saus. Het resultaat is een lekker hartige, maar ook echt romige saus, zonder dat er ook maar enige vorm van room aan te pas komt!

Hier vind je het recept voor Pasta met bloemkool en hazelnoten

Donderdag – Italiaanse biefstuksalade

Recept Tagliata met biefstuk

Tagliata is een heerlijke, maar simpele Italiaanse biefstuksalade met rucola, schilfers ziltige Parmezaan en licht-pittige rucola. Bij Flying Foodie maken we hem helemaal af met gegrilde tomaatjes en dan is je biefstuksalade helemaal ‘bellissimo’. Snel, simpel en zoals je van de Italiaanse keuken gewend bent: bomvol smaak.

Hier vind je het recept voor Fantastische Italiaanse biefstuksalade oftewel Tagliata

Vrijdag – Saté Babi

Indonesische saté babi

Geen idee of de weergoden het ermee eens zijn, maar wat mij betreft is het barbecue-seizoen geopend. Indonesische varkenssaté met ketjap marinade, beter bekend als saté babi, is super makkelijk zelf te maken. Heerlijk sappig en kruidig vlees. Met dit recept leer ik jou saté babi maken, zoals ik dat zelf jaren geleden ook leerde! Heerlijk met een goede, zelfgemaakte pindasaus.

Eet je liever geen varkensvlees? Dit recept kun je ook heerlijk bereiden met kip of tofu.

Hier vind je het recept voor Indonesische varkenssaté met ketjap marinade (Saté Babi)

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close