Weekmenu 58 – Griekse week

Deel met vrienden en familie

Wil jij de hele week snel klaar zijn met koken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten én ben je gek op de Griekse keuken? Dan is dit Griekse weekmenu het helemaal voor jou!

Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we ons zelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 45 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

Lekker gevarieerd weekmenu #58

Maandag – Grieks gehaktbrood en tzatziki

Grieks gehaktbrood
Griekse tzatziki authentiek recept

Simpel, maar ontzettend lekker. Maak een extra grote batch tzatziki, want die is de hele week overal lekker bij!

Hier vind je het recept voor Grieks gehaktbrood en Heerlijke echte Griekse Tzatziki

Dinsdag – Griekse salade met gebakken feta

Griekse salade
Gebakken Feta (Feta Saganaki)

Deze Griekse salade is perfect in zijn eenvoud. Heerlijk fris, knapperig en ziltig. We vervangen de gewoonlijke feta in het gerecht door een heerlijke, gebakken feta, oftewel: Feta Saganaki

Hier vind je het recept voor Griekse salade en Gebakken Feta (Feta Saganaki)

Woensdag – Moussaka

Griekse moussaka

Moussaka bestaat uit heerlijke laagjes gehaktsaus, aubergine en aardappeltjes, afgetopt met een romige bechamelsaus. Moussaka is een makkelijk te maken Griekse ovenschotel. Door de vele stappen lijkt het misschien ingewikkeld, maar laat je niet misleiden: iedereen kan moussaka maken. Het is ook nog eens goed van tevoren te maken, zodat je het ‘s avonds snel op tafel zet.

Hier vind je het recept voor Moussaka – De heerlijke Griekse ovenschotel

Donderdag – Griekse traybake

Koolhydraatarme griekse tray bake courgette aubergine paprika kip

Deze koolhydraatarme Griekse traybake is belachelijk simpel te maken. Groenten grof snijden, kruidenolie erover en zo met de kip erbij de oven in. Weinig werk en weinig afwas, ideaal voor doordeweeks. En stiekem ook heel lekker als je niet op zoek bent naar een koolhydraatarm recept!

Hier vind je het recept voor Koolhydraatarme Griekse traybake

Vrijdag – Souvlaki en gegrilde zoete aardappel

Griekse kip souvlaki
BBQ zoete aardpel

Tijd voor een BBQ avond! Of grillpan, als het weer niet mee werkt.

Hier vind je het recept voor Griekse Souvlaki en hier voor Gegrilde Zoete Aardappel

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close