Weekmenu 59

Deel met vrienden en familie

Wil jij de hele week snel klaar zijn met koken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!

Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we ons zelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 45 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

Lekker gevarieerd weekmenu #59

Maandag – Kimchie Fried Rice

Kimchi fried rice Koreaanse nasi

Kimchi Fried Rice is een heerlijke, licht pittige nasi. De kimchi geeft het gerecht niet alleen heel veel smaak, het is ook nog eens erg gezond. Deze rijstmaaltijd is klaar binnen 30 minuten. Perfect om de week mee te beginnen dus.

Hier vind je het recept voor Kimchi Fried Rice | Pittige Koreaanse Nasi

Dinsdag – Thaise Biefstuksalade

Close up thaise biefstuksalade

Thaise biefstuksalade maakt salade eten leuk. Zoals je gewend bent van Thaise recepten is ook deze knaller van een salade heerlijk uitgebalanceerd. Zoet, zuur, zout en bitter: alle smaken komen terug. De biefstuk wordt heerlijk gemarineerd in oester- en sojasaus. De komkommers zorgen voor knapperigheid, de verse kruiden maken het fris en de dressing maakt het super Thais! Maak het heerlijk pittig met Thaise bird’s eye chili’s of ga voor lekker mild voor paprika. 

Hier vind je het recept voor Thaise biefstuksalade

Woensdag – Groentekoekjes

Groentenkoekjes

Groentekoekjes zijn net weer een andere manier om lekker groente te eten, dan koken of bakken. Ziet er ook meteen ontzettend feestelijk uit. Super kidsproof, of ze nou de 2, 22 of bijna de 50 aantikken 😉

Hier vind je het recept voor Groentekoekjes

Donderdag – Koreaanse kip

Koreaans kip uit de instant pot

Trek in supermalse Koreaanse kip, maar heb je eigenlijk niet meer dan 30 minuten om een maaltijd op tafel te zetten? Dan is dit Instant Pot recept voor Koreaanse kip een uitkomst voor je! Alle heerlijke smaken uit Korea en ook nog eens malse kip in een fractie van de tijd.

Hier vind je het recept voor Super malse Koreaanse kip uit de Instant Pot

Vrijdag – Bobotie

Bobotie is een heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt, rozijnen en een soort kerriesaus. Het geheel wordt afgetopt met een eimengsel, dat ervoor zorgt dat de bovenkant iets weg heeft van custard. En met dit recept maak je het nu heel makkelijk zelf, zonder pakjes en zakjes.

Hier vind je het recept voor Zuid Afrikaanse Bobotie (authentiek recept)

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close