Weekmenu 89

Deel met vrienden en familie

Wil jij de hele week snel klaar zijn in de keuken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!

Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we onszelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 30 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu, kijk bijvoorbeeld eens bij:

Lekker gevarieerd weekmenu #89

Maandag – Rode linzen dahl

Rode linzen Dahl
Heerlijke rode linzen dahl: kruidig en fris te gelijk. Perfect recept voor zowel de zomer, als winter. Dahl (ook wel gespeld als ‘dhal’, ‘dal’ of ‘daal’) is een Indiase stoofschotel, gemaakt met gedroogde rode linzen. Dan denk je vast dat het lang op moet staan of dat je de linzen een dag van tevoren moet weken. Niet wegklikken nog, want dit is helemaal niet het geval! De gedroogde linzen kunnen meteen de pan in, oké wel eerst even wassen, en het hele gerecht neemt niet meer dan 30 minuten in beslag!

Hier vind je het recept voor Heerlijke rode linzen dahl

Dinsdag – Thaise groene curry met garnalen

Thaise groene curry met garnalen
Thaise groene curry met garnalen staan binnen een handomdraai op tafel. De Thaise keuken is snel, maar dat doet helemaal niets af aan de smaak. Je moet alleen wel de juiste ingrediënten gebruiken.

Hier vind je het recept voor Thaise groene curry met garnalen

Woensdag – Gevulde courgette met zaatar

Gevulde courgette vega
Gevulde courgette met za’atar, zongedroogde tomaten, kikkererwten en pijnboompitten. Perfect als gezonde maaltijd, maar ook heerlijk als (uitgebreide) lunch.

Hier vind je het recept voor Gevulde courgette met zaatar

Donderdag – Mexicaanse nacho soep

Mexicaanse nacho soep
Mexicaanse nacho soep is simpel te maken en super smaakvol. Mijn favoriete combinatie. De heerlijke soep heeft een tomatensoep als basis die heerlijk op smaak is gebracht met Mexicaanse kruiden. De nacho’s zorgen voor een heerlijke crunch. Gezien hij makkelijk binnen 30 minuten op tafel kan staan mag hij zeker toegevoegd worden aan het lijstje ‘Heerlijke recepten die snel te maken zijn’.

Hier vind je het recept voor Mexicaanse nacho soep

Vrijdag – Pasta pesto met kipgehaktballetjes

pasta pesto kip
Pasta Pesto met kipgehaktballetjes is een echt feestmaal voor op een doordeweekse avond. Super kidsproof en ook heel geschikt als je brak bent. Simpel te maken en eet heerlijk weg. De gehaktballetjes geven de pasta pesto een speels effect en hebben een heerlijke structuur. De balletjes worden op smaak gebracht met Parmezaan, dat moet dus wel lekker zijn!

Hier vind je het recept voor Pasta pesto met kipgehaktballetjes

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close