Wil jij de hele week snel klaar zijn in de keuken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!
Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we onszelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 30 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!
Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu, kijk bijvoorbeeld eens bij:
Lekker gevarieerd weekmenu #90
Maandag – Risotto al Frutti di mare
Risotto ai Frutti di Mare is een heerlijke risotto, vol met verschillende zeevruchten, zoals coquilles, mossels en langoustines! Dit luxe gerecht is verraderlijk eenvoudig te maken en je kunt heel makkelijk variëren met de zeevruchten die jij zelf het lekkerst vindt.
Hier vind je het recept voor Risotto al Frutti di mare
Dinsdag – Hasselback kip caprese
Hasselback kip caprese is tovert een eenvoudig gerecht om in gezellig hoofdgerecht, dat helemaal past in een low budget feestmaaltijd. Het resultaat is een lekker sappig kippenborstje, die heerlijk combineert met het ziltige van de mozzarella en het zoete van de tomaat!
Hier vind je het recept voor Hasselback kip caprese
Woensdag – Coq au vin
Coq au Vin is heerlijke Franse kip in rode wijn. Lekker gestoofd en vol van smaak. Perfect voor op een koude avond, maar gezellig en feestelijk genoeg voor bijvoorbeeld het Kerstdiner!
Hier vind je het recept voor Coq au vin
Donderdag – Franse mosterdkip in romige saus
Dit recept is echt op en top Frans, met boter, room en witte wijn. Als je het blind zou proeven, zou je geen twijfel hebben over uit welke keuken het gerecht komt: het is zo overduidelijk Frans. Met de kruiden in dit recept kun je variëren. Voeg bijvoorbeeld eens wat peterselie toe en laat de basilicum weg. Of ga voor verse tijm. Wat voor mij wel echt een must is, is dragon. Dit geeft in combinatie met de mosterd en de wijn dit recept de karakteristieke smaak.
Hier vind je het recept voor Franse mosterdkip in romige saus
Vrijdag – Risotto met pastinaak en aardpeer
Risotto met pastinaak en aardpeer, afgemaakt met mooi goudbruin gebakken eekhoorntjesbrood of Koningsoesterzwammen. Stop maar met zoeken, deze risotto wil je maken! Gewoon op het Kerstmenu zetten, dan kun je deze risotto onder noemer van ‘oefenen’ de komende tijd lekker vaak eten!
Hier vind je het recept voor Risotto met pastinaak en aardpeer
Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.
Unieke, haalbare recepten. Hartelijk dank! Ik wens voor jou en je geliefden gezellige kerst-en nieuwjaarsdagen.
Beste groeten, Jes
Dankjewel Jes, jij ook hele fijne dagen gewenst 🙂