Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Voorbereiding
Schil de pompoen. Ik doe dit gewoon met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
1 flespompoen
Snipper de ui grof en de knoflook fijn.
3 teentjes knoflook, 1 ui
Bereiding in de Instant Pot
Selecteer de SAUTE optie op je Instant Pot en verwarm hierin de olie. Fruit hier vervolgens de ui ongeveer 2-3 minuten in en daarna nog even kort de knoflook.
olijfolie
Voeg de pompoen en de kruiden (kurkuma en komijn) toe en roer goed door. Bouillon erbij en nog een keer goed door roeren.
0.25 theelepel kurkuma, 1 à 2 theelepels gemalen komijn, 500 ml bouillon
CANCEL de saute stand. Sluit het deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 5 minuten.
Zodra de timer afgelopen is, gaan we meteen voor een QR (Quick Release). Zet je het ventiel open (kijk uit voor de hete stoom!) en maak de pot open als de druk er helemaal vanaf is.
Afmaken
Pureer alles met een staafmixer. Een blender of een NutriBullet werken ook prima, maar met een staafmixer kan alles gewoon in de pan blijven.
Schenk de kokosmelk bij de pompoensoep en roer goed door. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
0.5 blikje kokosmelk
Schep in diepe borden of kommen en garneer met pompoenpitjes. Versier eventueel met wat druppels kokosmelk.
1 handje pompoenpitten
Notities
Zijn jouw pompoenblokjes nog bevroren of heel groot? Ga dan voor 6 à 7 minuten HP.
Als je de kokosmelk al meteen bij de soep in de Instant Pot doet is de kans groot dat dit gaat schiften.
Je kunt kokosmelk ook door andere 'melk'-soorten vervangen.