Koolrabi omelet met miso is een heerlijk koolhydraatarm lunchgerecht, geïnspireerd door een recept van Ottolenghi, maar dan een stuk eenvoudiger en veel sneller te maken.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Koolrabi omelet
Schil het groene van de koolrabi af en rasp het witte gedeelte grof. Meng de miso door de geraspte koolrabi heen. Dit gaat het makkelijkste als je het er gewoon met je vingers in masseert.
1 koolrabi, 2 theelepels miso
Verwarm wat olie in de koekenpan en bak hier de koolrabi met miso 2 tot 3 minuten in aan. Tot het echt rauwe er vanaf is. Klop ondertussen de eieren los.
olijfolie
Voeg de eieren toe en bak de omelet tot hij mooi gaar is.Mocht je een pan hebben die niet zo'n goede anti-aanbaklaag heeft, dan kan het zijn dat je ei blijft plakken (ik spreek uit ervaring). Maak er dan gewoon een scramble van. Dat heb ik met de omelet op de foto ook gedaan.
4-5 eieren
Afmaken en garneren
Verplaats de omelet of scramble naar de bordjes en maak af met een paar sierlijke strepen saus, sesamzaadjes, verse chili en/of lente ui!