Met deze heerlijke Kinder Bueno Cookie Dough kun je niet alleen je vingers aflikken, maar ook gewoon de hele kom leeg eten. Ik wilde niet zomaar een eetbaar deeg maken, maar een extra lekkere versie. Kinder Bueno is één van mijn lievelingszondes, dus deze combinatie is wat mij betreft hemels! Dit recept maak 5 bolletjes, zelf zit ik na 1 vol.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en schep de bloem in een ovenschaal. Bak de bloem 5 minuten. Schep regelmatig om, zodat het gelijkmatig verwarmt, ongeveer drie keer. Verwijder eventueel gekleurde of verbrandde bloem. Het is namelijk niet de bedoeling dat de bloem verkleurt, dan is het te warm geworden.
Meng ondertussen de boter, suiker, vanille-aroma en een snufje zout goed door elkaar. Schep hier tenslotte de gebakken bloem doorheen, tot je een koekjesdeeg krijgt.
Haal de Kinder Bueno’s uit hun verpakking, je hebt nu 6 repen. Leg 1 apart, die kun je gebruiken ter decoratie. Snijdt de rest in stukjes en schep deze door je cookie dough heen.
Serveer in bolletjes met een stukje bueno bovenop!
Notities
Voor de foto heb ik nog een beetje chocolade gesmolten voor bovenop. Dit is gewoon chocolade, met een mini beetje kokosolie!