Jus zonder vlees en zonder zakjes, het lijkt bijna onmogelijk. Voor traditionele jus moet je namelijk altijd vlees braden of een zakje met poeder open trekken. Toch kun je gemakkelijk een vegetarische jus maken met ingrediënten die je waarschijnlijk gewoon al in huis hebt!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snipper de rode ui en snijd of pers je knoflook fijn.
1 rode ui, 1 teentje knoflook
Smelt wat boter in een pannetje op middel hoog vuur. Zodra de boter gesmolten is en begint te bubbelen voeg je de ui en knoflook toe. Fruit deze een paar minuten, tot de ui zacht is. De ui en knoflook mogen niet bruin worden, dus zet je vuur niet te hoog.
15 gr boter
Voeg nu de bloem toe en roer goed door. Zorg ervoor dat de bloem niet aan de bodem van je pan blijft koeken. Bak de bloem nu even mee, het is de bedoeling dat deze gaar wordt. Dit duurt 1 à 2 minuten.
1 eetlepel bloem
Roer vervolgens de mosterd en sojasaus er doorheen.
1 a 2 theelepels sojasaus, 1 theelepel mosterd
Voeg een scheutje water toe, roer goed door en voeg het 1/4 (verpulverde) blokje bouillon toe. Voeg nu steeds een scheutje water toe, tot de jus de juiste dikte heeft.
75-100 ml water, 0.25 blokje bouillon
Verwarm de vegetarische jus nog eens goed door. Let wel goed op dat de vegetarische jus niet aan de bodem aankoekt. Zachtjes doorwarmen en goed doorroeren dus!