Gevulde kipfilet met Boursin en spek uit de oven is absoluut één van mijn favoriete gerechten. Een lekker ziltig en sappig kippenborstje, waar je bijna niets voor hoeft te doen. Insnijden, volproppen, omwikkelen en de oven in smijten!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Kipfilets voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een bakplaat of bakblik heel licht in met een klein beetje olie.
Dep de kipfilets droog en kruid met wat peper en zout. Niet te veel zout, wat het spek zal ook genoeg zout afgeven.
Maak een inkeping in de kipfilets en vul deze met Boursin.
Leg een paar plakken spek naast elkaar op een plank met de kipfilets er boven op. Wikkel het spek om de gevulde kipfilet. Als je denkt dat het nodig is kun je de kipfilets nog dicht prikken met een paar prikkers.
Bakken in de oven
Plaats de gevulde kipfilets op de bakplaat en bak ze in 22 tot 26 minuten gaar. Mocht je twijfelen, prik dan de kookthermometer er in, die moet minimaal 72 graden Celsius aanwijzen en je kip is klaar!