Indonesisch gehaktbrood is een absolute winnaar, maar ook super makkelijk te maken. Wanneer je ‘m doorsnijdt, word je verrast met een ei en de pindasaus bovenop maakt het helemaal af. Ideaal als warme maaltijd, bijvoorbeeld met nasi of gele rijst en boontjes, maar ook heel lekker koud op een broodje!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakblik heel licht in, ik gebruik een gewoon cakeblik.
Kook de eieren in water in 10 minuten hard. Laat ze goed schrikken in koud water en pel ze.
Meng alle ingrediënten van het Indonesisch gehaktbrood goed door elkaar. Verdeel het grof in twee delen. Plaatst de gekookte eieren in de lengte op de helft van gehakt. Vorm de rest van het gehakt er omheen.
Zelf vorm ik een ovale vorm van het gehakt, zodat het een wat meer rustieke vorm krijgt. Je kunt ook gewoon het gehakt in de vorm duwen.
Plaats het gehaktbrood in de oven, ongeveer 45 minuten.
Giet het leksap af, maar bewaar dit voor de pindasaus. Je Indonesisch gehaktbrood is nu af, maar het wordt nog lekkerder met wat pindasaus.
Meng in een steelpan de pindakaas en ketjap en verwarm zachtjes. Mix met water, room of kokosmelk tot het de gewenste dikte heeft bereikt en verdeel over het gehaktbrood.
Besprenkel eventueel nog met wat geroosterde kokos, gebakken uitjes, lente ui, chili en/of pinda’s voor de finishing touch!