Koolhydraatarme aubergine rolletjes met spinazie en tonijn
Heerlijke gegrilde koolhydraatarme aubergine rolletjes, gevuld met spinazie en tonijn. Cream cheese maakt het smeuïg en een vleugje citroenrasp geeft het net de frisheid die het nodig heeft. Deze manier van bereiden wordt in het Italiaans ook wel rollantini genoemd. Mocht je fan van Melanzane alla Parmigiani zijn, dan ga je dit gerecht ook zeker geweldig vinden!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Aubergines voorbereiden
Snijd de aubergines in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter. Bestrooi eventueel met wat zout om het vocht eruit te trekken, na een paar minuten kun je dit er zo af deppen. Deze stap is optioneel, maar zorgt er wel voor dat het straks makkelijker grilt.
1-2 aubergines, zout
Smeer de plakjes licht in met wat olie en gril de plakken aubergine. Leg opzij om af te koelen.
zout
Rolletjes maken
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bedek je ovenschaal met een dun laagje tomaten frito.
1 pakje tomaten frito
Bak of wok de spinazie in batches, tot deze slinkt. Laat even afkoelen en plaats vervolgens in een kaasdoek of schone theedoek. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit; goed je best doen!
400 gr spinazie
Giet het vocht van de tonijn af en meng de tonijn met de cream cheese, spinazie en de rasp van de schil van je citroen. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat chilipoeder.
400 gr spinazie, 1 blikje tonijn, 150 gr cream cheese, 1 kleine citroen, chilipoeder
Neem een plakje aubergine, schep hier wat spinazie-tonijn-vulling op en rol op. Plaats in je ovenschaal. Ga zo door, tot al je aubergine of vulling op is.
1-2 aubergines
Voeg extra tomaten frito toe om de aubergine rolletjes heen. Bestrooi met wat geraspte kaas.
1 pakje tomaten frito, 2 handjes geraspte kaas
Bak de aubergine rolletjes 20-25 minuten in het midden van de oven.