Indiase pompoen met tomaat en knoflook is een lekker fris recept. Terwijl je pompoen in de oven ligt te roosteren, maak je een heerlijke saus met tomaat, knoflook en gember. Misschien net niet in 30 minuten klaar en op tafel, maar de smaak maakt dit helemaal goed.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de pompoen in plakken van ongeveer 1 cm dik en meng goed met olie, zout en peper. Rooster in het midden van de oven tot ze gaar zijn, zo'n 25 tot 30 minuten.
0.5 flespompoen
Snipper een ui en bak deze met 2 eetlepels olie in een warme koekenpan, totdat het bruin begint te worden, zo'n 8 minuten. Anders dan in de Italiaanse keuken is het hier wel de bedoeling dat de ui bruin wordt.
1 kleine ui, 2 eetlepels neutrale olie
Schil en snijd de knoflook, gember en groene chili grof en vijzel dit tot een grove pasta met een snufje zout. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken, maar dat is voor deze hoeveelheid niet echt de moeite. Bak dit nu 2-3 minuten mee met de ui.
zout & peper, 1 kleine duim gember, 2 teentjes knoflook, 0.5 groene chili
Voeg de tomaten pulp toe en laat dit zachtjes zijn ding doen, zo'n 12-13 minuten. Roer zo nu en dan door. Je krijgt nu echt een dikke, stevige saus.
200 gr tomaten pulp
Voeg de overige ingrediënten toe samen met 1 eetlepel water en roer goed door. Proef en breng op smaak met wat zout.
De pompoen zal nu ongeveer klaar zijn. Schep deze door de saus heen en je bent klaar om te eten!
Notities
In India wordt veel gekookt met raapzaadolie. Dit is wat minder bekend in Nederland, maar elke neutrale olie werkt prima. Denk aan zonnebloem-, arachide- of kokosolie.