Snelle pasta met tapenade, spinazie en paddenstoelen
Deze snelle pasta met tapenade, spinazie en paddenstoelen is het perfecte gerecht voor als je eigenlijk geen zin hebt om te koken. Weinig snijden, weinig afwas en snel klaar.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Zet een grote pan met water en flink zout op en kook hierin de pasta (al dente), zoals aangegeven op de verpakking. Start een timer zodra je pasta het kokende water in gaat!
Snijd of scheur de paddenstoelen fijn. Bak deze in een grote hapjespan met wat olie en een snufje zout. Voeg eventueel na 2 minuten wat gesnipperde ui toe.
Nog 4 minuten op de timer: Voeg een geperst teentje knoflook toe als je dit hebt liggen en bak deze mee.
Nog 2 minuten op de timer: Spreid de tapenade uit over de paddenstoelen.
Nog 1 minuut: Verdeel de spinazie erover, je snapt nu waarom je zo'n grote pan nodig had.
Timer loopt af: Proef de pasta, is hij al dente? Schep hem met een tang zo boven op je spinazie. Het aanhangende water zorgt dat de saus bindt en plakt aan de pasta, de pasta hoeft dus niet uit te lekken!
Goed omscheppen, tot alle spinazie geslonken is en alles goed met elkaar vermengd is. Breng op smaak met wat peper. Schep op borden en rasp er eventueel nog wat extra kaas over.