blauwe bessen of ander fruit(ik gebruikte diepvries)
bloem
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet je vormpjes licht in met een klein beetje olie of boter. Voor de foto gebruikte ik cupcake papiertjes, maar daar plakt het beslag ook aan, dus die moet je dan ook licht invetten.
Prak de banaan fijn en meng goed met de rest van de ingrediënten, behalve de blauwe bessen (als je dit gebruikt), tot je een glad beslag hebt. Zelf gooi ik alles in mijn NutriBullet en laat die het werk doen.
Optioneel: besprenkel in een kom blauwe bessen met een klein beetje bloem en schud voorzichtig, zodat alle bessen omhult zijn met een dun laagje bloem. Dit zorgt ervoor dat de bessen niet allemaal naar de bodem zakken tijdens het bakken.Schep de blauwe bessen rustig door je beslag heen.
Verdeel het beslag over je vormpjes. Je haalt ongeveer 6 cupcakes uit dit beslag, je mag ze tot de rand vullen.
Bak in het midden van de oven tot ze mooi gaar zijn, ongeveer 25 minuten. Ze zullen een beetje bleek blijven, want er zit geen suiker in die karamelliseert. Prik met een satéprikker, als die er schoon uitkomt zijn ze klaar. Mits je natuurlijk niet recht in een blauwe bes prikt ;)Laat 10 minuten afkoelen in je vorm, voor je de cupcakes er uit haalt.
Notities
Havermout meel maak je heel gemakkelijk zelf door gewoon havermout te vermalen in een keukenmachine of NutriBullet. Binnen een paar seconden heb je meel.