Babyproof Mexicaanse gehaktsaus met groente. Makkelijk te maken en vervolgens in kleinere porties in te vriezen. Voor die dagen dat je wat minder tijd of zin hebt om te koken. Natuurlijk is dit recept ook heel erg goed geschikt voor je dreumes, peuter of kleuter. Ook volwassenen eten vaak graag mee. Die krijgen natuurlijk wel een grote portie, met een snufje zout.
Porties 6baby porties
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Ingrediënten
250grrundergehakt
1courgette
1rode of oranje paprika
1klein blikjemais
2teentjesknoflook(geperst)
1eetlepelzoete paprikapoeder
2theelepelsgemalen komijn
1theelepelgedroogde oregano
1klein blikjebonen(zonder saus!)
1blikgezeefde tomaat(zie notitie)
olijfolie om in te bakken
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Was de groente en snijd de paprika en courgette in kleine blokjes, aangepast aan jouw baby. Spoel de bonen en mais om en laat deze uitlekken in een vergiet of zeef.
Verwarm wat olie in een grote koeken- of hapjespan en bak hier het gehakt in rul. Schuif het gehakt opzij en bak hier even de paprika, een minuut of twee. Voeg de courgette en knoflook toe en bak nog een minuut.
Nu mogen de kruiden (paprika, komijn en oregano) en de gezeefde tomaten erbij. Roer weer goed door.
Laat dit 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg eventueel wat water toe mocht het te droog worden. Voeg 5 minuten voor het einde van de tijd de bonen en de mais toe.
Serveer met rijst, macaroni, rijst of gewoon zo! Eet smakelijk!
Notities
Check even bij de ingrediënten van je gezeefde tomaten of ze er geen suiker, zout of andere onzinnige toevoegingen bij hebben gestopt. Helaas bestaat een potje gezeefde tomaat niet altijd alleen uit gezeefde tomaat. Zelf gebruik ik vaak de polpa van Mutti.