Hummus bowl met gegrilde groente en geroosterde kikkererwten
De groente zijn heerlijk gekruid met za’tar en natuurlijk knoflook. De kikkererwten zijn knapperig geroosterd en gekruid met ras el hanout. Even wat groentes snijden, alles in de oven en het werk zit er eigenlijk al op. Als de groentes gegrild zijn, hoef je alleen de borden nog even op te maken. Deze versie is toevallig vegan én koolhydraatbewust.
Porties 2personen
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Ingrediënten
200grlekkere hummus (mag ook meer!)
1rode paprika
0.5rode ui
0.5courgette
0.5aubergine
1-2theelepelsza'atar(zie notities voor alternatief)
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de groente: de paprika in stukken, de aubergine in kleine blokjes, de ui in parten en de courgette in halve plakken. Verdeel over de bakplaat, maar hou een plekje vrij voor de kikkererwten.
Snijd de knoflook fijn, bestrooi met zout en meng hier twee eetlepels olie doorheen. Sprenkel dit over de groente, gevolgd door de za'tar.
Giet de kikkererwten af en spoel om. Laat goed uitlekken en wrijf droog met een stuk keukenrol. Rol door de ras el ha nout en besprenkel eventueel met zout. Leg bij de groente op de bakplaat. Mocht je een kleine bakplaat hebben dan is het wellicht handig om een bakje te vouwen van aluminiumfolie, zodat het vocht van de groentes niet bij de kikkererwten komt. Anders worden ze niet knapperig.
Verdeel de hummus over je bowls. Wist je dat je hummus ook kunt verwarmen? Erg lekker!
Verdeel de gegrilde groente en geroosterde kikkererwten over de hummus.
Maak optioneel af met wat gesnipperde koriander en verse pita's.
Notities
Geen za'atar voor handen? Vervang het dan door oregano. Niet hetzelfde, maar het komt in de buurt en nog belangrijker: ook heel erg lekker in deze combinatie!