Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarme kwarkbroodjes met vijgen
Koolhydraatarme kwarkbroodjes met vijgen zijn gezond en makkelijk te maken. Met behulp van amandelmeel en gedroogde vijgen smaken ze ook nog eens super lekker. Snel de keuken in!
Porties
6
broodjes
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
18
minuten
min
Totale tijd
28
minuten
min
Kookgerei
Bakplaat
Bakpapier
ijsschep (optioneel)
Ingrediënten
175
gr
kwark
1
ei
125
gr
amandelmeel
0.5
eetlepel
bakpoeder
6
gedroogde vijgen
snufje zout
Optioneel
havervlokken voor bovenop
1
eetlepel
boekweitmeel
Kookmodus
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng het ei en de kwark goed door elkaar. Voeg vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer dit goed door.
Hak de vijgen in kleinere stukjes en roer deze ook door je kwarkbeslag heen.
Schep met een ijsschep (of een grote lepel) zes bolletjes op de bakplaat. Druk de kwarkbroodjes niet plat. Besprenkel eventueel met wat havervlokken.
Bak de broodjes in 18 minuten mooi goud bruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Auteur:
Mariska
Gang:
Breakfast, brunch, lunch, ontbijt
Keuken:
Nederlands, Westers
Trefwoord:
brood, koolhydraatarm