Deze gebakken feta is precies wat je denkt het is: heerlijk smeuïge feta met een knapperig korstje. In het Grieks heet het Feta Saganaki, dat klinkt al heerlijk, toch? En ik kan je vertellen, het is ook heerlijk. Zo lekker, dat ik zelf met mijn beetjes even moest trappelen. Een soort van volwassen, extra ziltige kaassoufflé.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Haal de feta uit de verpakking en dep voorzichtig droog met een stuk keukenrol. Besprenkel optioneel met wat cayennepeper.
1 blok feta, 1 snuf cayennepeper
Klop het ei los in een bord. Schep wat bloem in een ander bord. Handig is even kijken of je feta er wel in past, dat maakt het bloemen straks makkelijker!
1 ei, 4 eetlepels bloem
Haal licht door bloem en klop het overtollige bloem er een beetje af. Nu door het ei, nog een keer door de bloem, weer door het ei en tenslotte door de bloem. Je feta gaat in totaal dus 3 keer door de bloem en 2 keer door het ei.
Verwarm een dikke laag olie in een kleine koekenpan, ongeveer de helft van je feta moet onder staan als je gaat bakken.
olijfolie
Bak de feta op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten per kant.
Notities
Vind je het korstje het lekkerste? Snijd de feta dan doormidden, zodat je een dunnere plak krijgt. Dan heb je ook minder olie nodig.