Sweet & Spicy Instant Pot spareribs zijn wat mij betreft nu al de ontdekking van het jaar. Met de hulp van de Instant Pot maak je de allerlekkerste, super malse, restaurantwaardige spareribs.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Meng de knoflookpoeder, 5 spice en zout met elkaar voor de dry rub. Dep je ribs droog met een stukje keukenrol en smeer goed aan beide kanten in met de dry rub. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken, maar langer mag zeker. Voor een top resultaat doe je het de avond van tevoren.
Giet het water en azijn in de instant pot en plaats de trivet erin (dat ronde rekje dat je bij je Instant Pot heb gekregen).
Plaats de ribs op het rekje.
Sluit de deksel en controleer of het ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 18 minuten. Geef de ribs nog minimaal 10 minuten een NR. Daarna kan je gaan voor een QR of kiezen voor een gehele NR.
Ondertussen maken we de glaze. Doe alle ingrediënten in een klein pannetje en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost.
Smeer de ribs in (onder en bovenkant!) met een dikke laag van de glaze en grill ze nog even op de BBQ of onder grill van je oven.