Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek een bakplaat met een stukje bakpapier.
Beslag 1: Klop de boter, poedersuiker en de kruiden met een mixer tot een luchtig geheel.
Meng beetje bij beetje de bloem, maizena, en een snuf zout door het beslag, tot je een mooi dik deeg hebt. Als het niet met je mixer bij elkaar komt, kneed het dan met je hand nog even bij elkaar.
Duw het deeg bij elkaar en bedek met folie. Plaats eventueel in de koelkast als het warm is in de keuken.
Herhaal alle stappen, maar nu voor beslag 2. In plaats van de kruiden gebruiken we nu vanille extract.
Vorm de koekjes. Je kunt dit simpel doen door twee bolletjes tegen elkaar te duwen. Of je maakt net als ik lange rollen en duwt die tegen elkaar en snijd vervolgens koekjes. Voor de smaak maakt het weinig verschil. Gebruik een beetje poedersuiker op je werkblad tegen het plakken.
Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten in het midden van de oven gaar.
Notities
Als je lang bezig bent met het vormen van je koekjes kan het deeg wat plakkerig worden. Gebruik wat poedersuiker of plaats het even terug in de koelkast om weer wat af te koelen; dan wordt het deeg weer wat steviger.