Knoflookcurry, hoe goed klinkt dat? In dit recept gaan 100 tenen knoflook! Oké, dan is het wel een heerlijk bijgerecht voor ruim vijf personen, je kunt dus ook met minder teentjes af. Deze knoflookcurry is heerlijk met rijst, maar nog veel lekkerder met verse naan.
Porties 5porties
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 35 minutenmin
Kookgerei
Grote pan met deksel
Ingrediënten
3eetlepelsolie(in India wordt voornamelijk koolzaadolie gebruikt)
0.75theelepelmosterdzaad
10blaadjescurryleaves / kerrieblad(vaak in de vriezer van de toko te vinden)
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Als je geen gepelde knoflooktenen hebt bemachtigd, beginnen we dit recept met het pellen van de teentjes. Sterkte ;)
Verwarm olie in een pan en bak hier, zodra het heet is, de curry leaves en mosterdzaadjes in, tot de mosterdzaadjes beginnen te poppen.
Voeg de knoflooktenen toe en bak ze aan beide kanten bruin. Roer regelmatig om, want je wilt niet je knoflook verbrandt.
Voeg 150 ml water toe en plaats een deksel op de pan. Laat dit 20 minuten sudderen, tot de knoflook zacht en een beetje transparant is. Om te testen kun je een teen doorsnijden, ook de binnenkant moet zacht zijn. Als het te droog wordt, mag je meer water toevoegen.
Voeg nu de kruiden, zout, tamarinde pasta toe en roer goed door. Bak dit een minuut of twee mee. Voeg de kokosmelk toe, roer door en plaats de deksel weer op de pan. Laat dit zo'n 7 minuten zacht sudderen. Als het te droog wordt mag je ook hier meer water of kokosmelk toevoegen.