Knoflooksoep dus, dat klinkt misschien raar, maar dat valt hartstikke mee. Uiensoep is toch ook ontzettend lekker? Door het poffen krijgt de knoflook een heerlijke zachte, bijna zoete smaak. Het is dus niet alsof je vloeibare knoflooksaus aan het eten bent, maar je moet natuurlijk wel van knoflook houden.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de kop van de bol knoflook af, zodat de teentjes bloot komen te liggen. Besprenkel boven je alufolie met zout en olijfolie en pak de bollen in de folie in. Plaats in de oven en pof de knoflook in zo'n 30 minuten. Controleer of ze goed zacht zijn geworden door erop te drukken.
Vouw de folie open en laat de knoflook even afkoelen, totdat je ze kunt beetpakken. Knijp de knoflook uit zijn schillentje in een pan. Prak de knoflook fijn met een vork of de achterkant van een pollepel.
Voeg bouillon toe en een takje tijm. Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht koken.
Schep wat warme soep bij je room, dit zorgt ervoor dat je soep niet gaat schiften. Giet nu de room bij de soep. Vis het takje tijm eruit en pureer het geheel.