680grwortel en doperwten uit pot(1 grote glazen pot)
150grmais
1grote ui
50gr roomboter
3blaadjeslaurier
1.5theelepelgemalen piment
2theelepelstomatenpuree
2kleine blokjes Maggi (nogmaals)(vierkant per 2 verpakt)
2eetlepelspiccalilly
4 mini augurkjes(in plakjes gesneden)
zout & zwarte peper
1ei
Optioneel
ketchup
1rode chilipeper
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Vulling voor de pasteitjes maken
Vul een pan met water, twee blokjes Maggi en de kipfilets. Breng aan de kook en laat vervolgens zacht koken, tot de kip gaar is. Laat de kip wat afkoelen en pluk vervolgens met twee vorken uit elkaar.
Laat de wortel en doperwten en de mais goed uitlekken en snipper ondertussen je ui.
Smelt de roomboter in een ruime hapjes- of koekenpan. Fruit hierin je ui, tot deze zacht wordt.
Voeg de laurier, piment en tomatenpuree toe. Verkruimel er 2 Maggi blokjes over. Schep goed door en bak even mee.
Voeg piccalilly toe en roer goed door. Nu mogen ook de doperwten, worteltjes, mais, plakjes augurk en de geplukte kip erbij.
Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
Vullen en afbakken
Haal het bladerdeeg uit de verpakking, zodat het kan ontdooien.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bedek één of meerdere bakplaten met bakpapier.
Snijd een plak bladerdeeg doormidden. Je hebt nu twee lange rechthoeken. Vouw deze dubbel en knijp 1 zijkant dicht. Je hebt nu een soort van puntzakje.
Schep dit puntzakje vol met je heerlijke vulling en knijp de andere kanten dicht. Leg op de bakplaat en herhaal.
Klop je ei los met een vork en bestrijk al je pasteitjes.
Bak in 15-20 minuten mooi goudbruin. Serveer met ketchup gemengd met fijngesneden chilipeper.