Markreel met snijbonen en rijst is super simpel en snel te maken. Zodra de snijbonen gaar zijn, ben je klaar. De gerookte makreel geeft het hele gerecht een heerlijk smaak. Heb je nog rijst van gisteren of speel je een beetje vals met magnetronrijst, dan is dit recept ook nog eens helemaal in 1 pan te maken. Scheelt weer afwas, en daar zijn wij, ondanks dat we een vaatwasser hebben, altijd gek op!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Bereid de rijst zoals aangegeven op verpakking of zoals je dit altijd doet.
Was de snijbonen, verwijder de steeltjes en snijd in ruiten. Snipper de ui, snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes. Pluis het vlees van de makreel en controleer goed of je geen graatjes hebt laten zitten.
Verwarm wat olie in de pan en en fruit hier je ui in.
Voeg knoflook, tomaten en Maggi blokje toe en fruit dit een minuut mee. Daarna mogen de snijbonen en makreel erbij.
Bak dit tot de snijbonen gaar zijn. Proef en voeg zout & peper naar smaak toe.