Surinaamse maizena koekjes zijn heerlijke, brosse koekjes met een lichte vanillesmaak. De maizena in het koekje geeft een structuur die net even anders is dan andere koekjes. Zacht, maar ook knapperig te gelijk. Je herkent ze aan hun bleke kleur en vrolijke suikermuisjes bovenop. Ze smelten op je tong en hebben een smaak die in de verte doet denken aan Liga.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Klop de boter met de suiker op hoge snelheid luchtig.
100 gr roomboter, 100 gr kristalsuiker
Mix nu het ei, vanille-extract en het snufje zout er doorheen.
1 ei, 1 snuf zout, 1 theelepel vanille-extract
Meng op een lage snelheid beetje bij beetje de maizena erbij. Kneed tot een deeg en verpak in plasticfolie. Laat dit 30 minuten in de koelkast rusten.
200 gr maizena
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek de bakplaat met bakpapier.
Bestuif je handen met een klein beetje maizena tegen het plakken en rol balletjes. Druk de balletjes op de plaat plat met behulp van een vork. Haal de vork regelmatig even door de maizena op plakken te voorkomen. Bestrooi elk koekje met wat suikermuisjes.
2 eetlepels suikermuisjes
Bak de maizena koekjes in het midden van de oven, tot de randjes bruin beginnen te worden. Ongeveer 15 minuten.