Albondigas zijn verrukkelijke Spaanse gehaktballetjes in een heerlijke, licht pittige saus met tomaat en gerookte paprika. Lekker zo als hapje, als onderdeel van een tapas avond of gewoon zo bij je hoofdgerecht.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Pureer de ui, knoflook samen met de kruiden en een ei tot een papje en meng dit door het gehakt heen. Uiteraard kun je de knoflook en ui ook heel fijn snijden of raspen.
Voeg beetje bij beetje paneermeel, tot je een mooi samenhangend gehaktmengsel hebt. Draai balletjes.
Snipper je sjalot en je teentjes knoflook voor de saus fijn.
Verwarm olie in een braad- of hapjespan en bak hierin de ballen rondom bruin. Haal ze uit de pan en leg even apart.
Fruit de ui in de pan, tot deze glazig wordt en voeg de knoflook toe. Fruit dit nog een minuut mee.
Voeg de paprikapoeder en tomatenpuree toe en fruit dit ook weer een minuut mee.
Voeg de inhoud van je blik tomatenpulp toe en vul het blik voor de helft met water. Dit mag ook in de pan. Roer goed door en plaats de gehaktballetje terug in de pan. Breng aan de kook en laat vervolgens zacht pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn en de saus dik is (ongeveer 20 minuten). Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe als het te droog begint te worden.