Een super simpel recept voor tiramisu, zonder alcohol en eieren, maar die natuurlijk nog steeds heel erg lekker smaakt. Een ideaal dessert!
Porties 6porties
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Opstijven in de koelkast 3 uuruur
Totale tijd 3 uuruur20 minutenmin
Kookgerei
vorm/schaal
Bakpapier
Plasticfolie
Ingrediënten
200grmascarpone
1theelepelvanille extract(of inhoud van 1 peul)
200mlslagroom
50gpoedersuiker
1pak lange vingers
1 a 2 koppenespresso
2eetlepelscacao
Optioneel
100grpure chocolade
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Klop de mascarpone samen met de vanille goed los.
200 gr mascarpone, 1 theelepel vanille extract
Klop vervolgens in een andere kom de slagroom samen met de poedersuiker stijf. Het makkelijkste gaat dit met een elektrische mixer, maar met wat spierballen lukt het ook wel met een garde. Spatel de los geklopte mascarpone rustig door de slagroom heen.
200 ml slagroom, 50 g poedersuiker
Bekleed je vorm of schaal met bakpapier of plasticfolie. Smeer een dun laagje van je roommengsel op de bodem van de vorm.
Doop de lange vingers één voor één in de koffie en plaats ze bovenop de room. Lekker dicht bij elkaar, het mag best knus worden.
1 pak lange vingers, 1 a 2 koppen espresso
(optionele stap) Smelt de chocolade au bain-marie en sprenkel de helft over je lange vingers in de vorm.
100 gr pure chocolade
Smeer de helft van je overgebleven room bovenop de lange vingers. En herhaal de stappen: lange vingers dopen, chocolade, room.
Plaats de tiramisu een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.
Maak de tiramisu af met een dun laagje gezeefde cacao en snijd hem in plakken.