Deze boerenomelet met chorizo en asperges is een perfecte manier om in een handomdraai een koolhydraatarme maaltijd op tafel te zetten. De combinatie van de kruiden uit de chorizo en een beetje vadouvan geven dit gerecht niet alleen een lekkere smaak, maar ook nog eens een mooie gouden gloed, zoals de ondergaande zon. Deze boerenomelet is een koolhydraatarme avondmaaltijd voor twee of een goede lunch voor drie.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, als het kan met hete lucht.
Snijd de chorizo in kleine stukjes en bak deze in de koekenpan met een klein beetje olie, tot ze licht knapperig beginnen te worden. Je hebt niet veel olie nodig, er komt genoeg uit de chorizo.
100 gr chorizo worst, olijfolie
Snijd de kopjes van de asperges, leg ze apart. Snijd de rest in klein stukjes en bak deze mee met de chorizo.
1 bosje asperge tips
Maak de paprika schoon en snijd in repen van ongeveer 3 à 4 cm. Deze bak je ook mee, tot ze iets zacht beginnen te worden. Zet je pan wat lager.
1 puntpaprika
Klop ondertussen de eieren los met een theelepel vadouvan. Giet dit in de pan en draai de pan rond om alles goed te verdelen. Bak een minuut of 2 zachtjes.
Besprenkel met geraspte kaas en de topjes van de asperges die je apart hebt gelegd.
1 handje geraspte kaas
Plaats vervolgens in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het je omelet helemaal gaar is. Ik heb hier zelf maar een paar minuten voor nodig. Dit verschilt heel erg per oven, en hoe goed je pan warmte geleidt, dus hou de eerste keer je omelet goed in de gaten!