Oranje cupcakes met sinaasappel zijn echte zonnetjes in huis. De vers geraspte sinaasappelschil in het beslag geven deze prachtige Oranje cupcakes een zoete, aromatische sinaasappelsmaak om vrolijk van te worden. De cupcakes zelf zijn niet zo zoet, daar zorgt de heerlijke, vrolijk gekleurde, zoete frosting namelijk al voor.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 165 graden (hete lucht) of 175 (boven en onderwarmte) Celsius. Bekleed een cupcake tray met papiertjes.
Roer de eieren met de suiker goed los. Dit kan gewoon met een vork, het hoeft niet helemaal luchtig te worden.
130 gr suiker, 2 eieren
Voeg de olie, melk en vanillepasta toe en roer door.
60 ml olie, 60 ml melk, 1 theelepel vanillepasta
Rasp met een fijne rasp de schillen van de sinaasappels.
2 sinaasappels
Meng alle droge ingrediënten in een (andere) grote kom door elkaar, dit zijn de bloem, bakpoeder, zout en de rasp van de twee sinaasappels.
175 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder, 0.5 theelepel zout
Voeg de natte mix met eieren toe aan je droge mix en roer goed door, tot je geen droge delen meer zit. Het hoeft niet helemaal glad te zijn. Niet te lang roeren of mixen want dan wordt je cupcake taai.
Verdeel het beslag in de cupcake papiertjes en bak in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Een prikker die je er in steekt moet er schoon uitkomen.
Laat de cupcakes goed afkoelen, voordat je ze versiert met frosting.
Maak je frostings naar keuze, ik kies voor Russische, want deze is heel erg soepel en dus makkelijk mee te decoreren. Kleur de frosting met oranje kleurstof en breng eventueel op smaak met sinaasappel-bloesem extract!