Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hawaii BBQ spiesjes met kip, ananas en spek
Hawaii BBQ spiesjes met kip, ananas en spek! Deze BBQ spiesjes hebben het allemaal: ze zijn sappig, hartig, een tikje zoet en een klein beetje fris-zuur.
Porties
6
spiesjes
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
marineren
15
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Kookgerei
BBQ of grill
satéprikkers
Ingrediënten
4
kippendijen
3
eetlepels
BBQ saus
350
gr
ananas
1
blok
zuurkool spek
(die van mij was 270 gram)
olie
zout
peper
Kookmodus
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de kippendijen in stukken, besprenkel met een klein beetje zout en roer de BBQ saus er doorheen. Laat dit minimaal 15 minuten marineren.
Neem je blok met spek en snijd deze in blokjes. Als er een dikke laag met alleen vet bovenop zit, dan kun je dat een beetje wegsnijden.
Prik alles op je spiesjes. Ik ging voor ananas > kip > spek> kip > ananas
Vet de grill licht in met een klein beetje olie. Doe dit met een kwast of met een stukje keukenrol.
Gril de spiesjes mooi goudbruin en gaar. Liever niet te heet, zodat de kip lekker gaar kan worden en niet verbrandt.
Auteur:
Mariska
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
American, bbq
Trefwoord:
ananas, bbq, kip, spiesjes