Instant Pot butter chicken is Boterzachte kip in een rijke kruidige saus, die ook nog eens snel op tafel staat... wie wilt dat nou niet? Met dit recept en het gebruik van de Instant Pot is dit in een handomdraai geregeld!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Open het blik tomaten en snijd de tomaten grof in stukken. Plaats samen met het sap in de Instant Pot.
Pers of snijd de knoflooktenen fijn. Plaats deze samen met alle kruiden bij de tomaten en roer goed door. Voeg tenslotte de kippendijen toe. De boter en room houden we nog even apart. Per ongeluk er toch al bij gedaan? Maak je geen zorgen, het is geen ramp.
Sluit de deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 10 minuten.
Zelf laat ik na afloop geleidelijk de druk eraf lopen, maar je kunt hem ook meteen met het ventiel leeg laten lopen. In dat geval laat je voorzichtig de stoom uit de Instant Pot komen, ik gebruik hier altijd iets van een spatel voor, zodat mijn handen niet te dicht in de buurt van de hete stoom komen.
Haal de kippendijen uit de pan en maak de stukken kleiner met behulp van een vork. Pureer de saus in de instant pot met een staafmixer glad.
Selecteer de SAUTE functie en smelt de boter door de saus. Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Notities
Tip: Liever geen lactose in je recept? Vervang dan de boter door kokosolie en de room door kokosmelk.Tip 2: Dit recept geeft redelijk veel saus, zelf kies ik ervoor om een deel van de saus in te vriezen!