Trek in supermalse Koreaanse kip, maar heb je eigelijk niet meer dan 30 minuten om een maaltijd op tafel te zetten? Dan is dit Instant Pot recept voor Koreaanse kip een uitkomst voor je! Alle heerlijke smaken uit Korea en ook nog eens malse kip in een fractie van de tijd.
1eetlepelrijstazijn (of witte wijnazijn als je dit niet hebt)
2eetlepelssesamolie
4kippendijen zonder vel
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Rasp of snijd de knoflook en gember fijn. Plaats dit samen met de andere ingrediënten voor de saus in de Instant Pot.
Roer dit goed door elkaar. Plaats de kip in de Instant Pot en rol deze een paar keer door de saus in.
Sluit de deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURECOOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 10 minuten. Nu heb je mooi je handen vrij om de rest van je eten klaar te maken. In mijn geval het schoonmaken van de sugar snaps en het maken van de bloemkoolrijst.
Zelf laat ik na afloop meteen handmatig de druk eraf, maar je kunt hem ook natuurlijk leeg laten lopen. Ik heb daar met dit recept echt geen geduld voor!
Haal de kip uit de saus en pluk eventueel in kleinere stukken met een vork.
De saus is niet bepaald dik. Vind je dit wel lekkerder? Gebruik dan de SAUTE knop om de saus in te dikken. Hierbij is het wel nodig om in de buurt van de pot te blijven. Roer zo nu en dan door.
Saus de gewenste dikte? Haal de pot dan uit de Instant Pot om aanbranden te voorkomen, hij blijft namelijk nog wel even warm!