Gebruik je Instant Pot om zonder omkijken een ontzettend lekkere, diepe en rijke kippenbouillon te maken. Geen gekke ingrediënten en geen gedoe en toch kan deze 'Instant Pot' kippenbouillon het gevecht met alle bouillonblokjes aan!
2theelepelszout (nee, dit is voor dit recept niet veel: je gaat 2 liter kippenbouillon maken)
2literwater
Optionele extra: gember, (bleek)selderij en / of prei
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Hak de bol knoflook en de uien doormidden. De schillen mogen er gewoon aan blijven.
Met een groot hakmes hak je de stukken kip kleiner. Plaats dit samen met alle andere ingrediënten in je Instant Pot.
Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 40 minuten.
Zodra de timer afgelopen is, kun je meteen het ventiel openen, maar aangezien het hier om bouillon gaat en ik dit nooit maak als ik haast heb, laat ik de pan natuurlijk leeglopen. Gewoon wachten dus, tot de druk eraf is.
Haal de soep door een zeef en geniet van je heerlijke kippenbouillon uit de Instant Pot.
Notities
De kippenbouillon blijft zo’n zes maanden goed in de vriezer en rond een week in de koelkast, mits goed afgesloten.Heb je een Instant Pot of andere pressure cooker, bekijk dan zeker ook onze andere recepten hier.