Instant Pot orzo met spinazie, feta, pijnboompitjes en citroen
Met dit super eenvoudige recept maak je in een handomdraai heerlijke Instant Pot orzo met spinazie en feta. Een snelle, maar ook smaakvolle maaltijd. Maak het helemaal af met wat frisse rasp van citroenschil en geroosterde pijnboompitten.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Plaats de orzo samen met je geperste teentjes knoflook en bouillon in de pot en roer door. Zorg dat er niets aan de zijkant vast geplakt zit en sluit de deksel van de pot. Controleer of het ventiel dicht staat.
Met de MANUAL of PRESSURECOOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 5 minuten. Ondertussen kun je pijnboompitten roosteren. Dit doe je in een droge pan, op middelhoog vuur. Je ruikt en ziet wanneer de pitjes een mooie kleur krijgen.
Zodra de timer afloopt gaan we meteen voor een Quick Release, anders blijft de orzo doorgaren en dat wil je niet.
Roer de spinazie en de helft van de feta er direct doorheen. Breng op smaak met peper en citroenrasp.
Serveer de orzo met de overige feta, geroosterde pijnboompitten en een paar drupjes extra virgin olijfolie!