Instant Pot citroen kip is een super simpel en koolhydraatarm gerecht. Slechts 7 minuten op hoge druk en met de sappen die achterblijven in de pan maak je heel simpel een heerlijke saus.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Bestrooi de kippendijen met zout, peper en knoflookpoeder en bak deze in een pan met wat olie aan alle kanten goudbruin (niet gaar, alleen de buitenkant goudbruin).Dit kan ook in de Instant Pot met de SAUTE optie. In een grotere koekenpan gaat dit echter vaak sneller (en naar mijn mening) simpeler en je krijgt makkelijker een mooie bruine kleur.
Hak de teentjes knoflook fijn. Scheur het takje rozemarijn in een paar stukjes.
Rasp de schil van de citroen (alleen het geel, het wit is bitter) en doe in de pot. Pers de citroen uit boven een maatbeker en vul aan met bouillon tot je 250 ml in totaal hebt.
Doe alles, behalve de boter, in de pot. Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 7 minuten.
Wacht na afloop nog minimaal 3 minuten en doe daarna een Quick Release. Haal de kip uit de pan en kook het vocht met de SAUTE functie in tot je tweederde over hebt.
CANCEL de SAUTE en haal voorzichtig de binnenpan uit de pot. Roer met een garde blokje voor blokje de koude boter door de saus heen. Zo bindt deze mooi en krijg je een heerlijke smaakvolle saus!