Pastasalade met courgette, lente ui en knoflookkruim
Pastasalade met courgette, lente ui, rucola en knoflookkruim is een heerlijk gerecht voor een warme dag. Makkelijk van tevoren te maken en simpel op te scheppen als het tijd is om te eten. Gewoon voor thuis, of neem de salade mee naar een zomerse picknick!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
De pasta
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking helemaal gaar. Giet af en spoel na met koud water. Roer er een goede scheut lekkere olijfolie doorheen.
De groente bakken
Snijd de courgette in plakken en/of halve plakken. Met verschillende groottes krijg je verschillende structuren in je salade. Snipper de lente ui en hak de knoflook fijn.
Verwarm een goede hoeveelheid olie in de pan en bak de courgette met een snuf zout en peper. Voeg na 5 minuten 3/4 van de lente ui toe (de rest bewaren we voor bovenop de pastasalade). Voeg na nog eens 2 minuten de kappertjes toe. Bak met de deksel op de pan, tot je courgettes zacht is.
Besprenkel met het sap van een citroen en meng samen met de rucola door de pasta heen.
Snijd of rasp je Parmezaan grof, het is lekker om straks stukjes kaas in je salade te hebben. Voeg de kaas toe aan je salade.
Knoflookkruim
Vermaal de boterhammen in je keukenmachine of Nutribullet. Bij mij werd het, in tegenstelling tot wat ik had verwacht, fijner in de Nutribullet, dan in de keukenmachine. Meng een snuf zout, de knoflookpoeder en eventueel chilipoeder door het kruim heen.
Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de kruimels tot ze knapperig en goudkleurig zijn. Roer regelmatig door, zodat het gelijk matig bakt en niet aanbrandt. Brood heeft de neiging eerst niets te doen, maar opeens snel te verkleuren. Let dus goed op!
Afmaken
Serveer de pastasalade met je knoflookkruim en overgebleven lente ui! Maak je de salade van tevoren, houd dan je kruim apart, zodat deze lekker knapperig blijft.