Gele bloemkoolnasi met kip is een ideaal recept als je snel een gezonde, koolhydraatarme maaltijd op tafel wilt hebben, die zowat uit zijn voegen barst van de groentes.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd beide kipfilets in drie repen van ongeveer gelijke dikte. Meng alle kruiden voor de kip door elkaar en sprenkel over alle kanten van de kip. Laat staan terwijl we de rest voorbereiden.
Meng kruiden (kurkuma, gemalen koriander, kippenbouillon) door de bloemkoolrijst heen. Zet apart.
Snijd de puntpaprika twee keer door de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd in de breedte in dunne repen.
Verwijder de wortels en de verlepte blaadjes van de lente ui en snijd in dunne ringen. Leg ongeveer een flinke eetlepel van het groente gedeelte apart om straks bovenop je nasi te serveren.
Verwarm in twee pannen olie. In de eerste pan bak je de kip op middenhoog vuur goudbruin en gaar bakken.
In de andere pan gaan we aan de slag met de nasi. Bak de puntpaprika 2 minuten op middenhoog vuur, roer regelmatig. Voeg het witte gedeelte van de lente ui toe en bak dit nog een minuut mee.
Voeg de overige lente ui en de bloemkoolrijst toe aan de pan. Bak dit al omscheppend, tot de bloemkoolrijst gaar is (maar niet papperig), ongeveer 5 minuten.
Proef en breng eventueel op smaak met wat zout. Strooi de lente ui die je apart hebt gelegd er overheen en serveer met de stukjes kip!