Zomer te warm voor soep? Mooi niet! Zeker niet met dit heerlijke recept voor een zomerse soep met venkel, courgette en bonen, die je afmaakt met een hand vol verse kruiden en wat aromatische citroenrasp. Een zomerse tuin in een kom!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en de taaie stelen en snijd vervolgens in halve ringen. Was goed, er zit vaak zand tussen de venkel.
Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in halve ringen van een vinger dikte.
Snijd je knoflook en lente ui fijn. Leg het groene gedeelte van de lente ui apart.
Verwarm wat olie in je pan en bak hier op midden hoog je venkel in, totdat deze zacht is en licht glazig. Ongeveer 6 à 7 minuten.
Voeg de courgette, knoflook en het hardere gedeelte van de lente ui toe en bak dit 2 à 3 minuten mee.
Giet de tuinkruiden bouillon erbij en breng aan de kook. Laat dit 3 minuten zacht koken. Nu mogen ook de tuinerwten, witte bonen en het groene zachte gedeelte van de lente ui erbij. Zodra deze warm zijn, meestal binnen een minuut, is je soep klaar!
Rasp de schil van de citroen en snijd je kruiden fijn. Meng door elkaar en sprenkel over de soep!