Noodles met biefstuk in oestersaus is een heerlijk roerbakrecept. Malse reepjes biefstuk, paprika, snijbonen en natuurlijk van die lekkere sappige noodles. De marinade met onder andere oestersaus en knoflook dubbelt als saus, die je trouwens heel makkelijk zelf maakt. Geen zakjes nodig voor dit recept!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd je biefstuk in dunne reepjes en bestrooi met een heel klein beetje zout. Wil je malse plakjes, snijd de biefstuk dan tegendraads in plakjes. Snijd de knoflook grof in stukjes. Je wilt het niet persen, want dan wordt de smaak te intens en je wilt juist kleine stukjes knoflook zien in je eindresultaat!
Meng de oestersaus, neutrale olie, rijstazijn, suiker en knoflook goed door elkaar en laat de biefstuk hierin marineren, terwijl we doorgaan met de rest.
Neem een grote pan met water en breng deze aan de kook met een snuf zout. Kook hier je mie in, zoals aangeven op de verpakking, zet een timer. Voor de mijne was het 12 minuten, maar het kan verschillen per merk. Snijd ondertussen de puntpaprika in dunne reepjes.
Voeg zodra er nog 8 minuten op de timer staan de snijbonen toe aan het kokende water met de mie. Giet af zodra de timer afgaat en spoel na met koud water.
Verwarm wat olie in een grote koekenpan of wok. Bak hier kort de paprika in op hoog vuur, ongeveer 1 minuut en voeg de biefstuk en alle marinade toe. Bak de biefstuk net aan gaar, dit zal niet meer dan 2-3 minuten in beslag nemen, afhankelijk van hoe dun je de biefstuk gesneden hebt.
Voeg de mie en snijbonen toen en schep goed door, zodat alles goed vermengd is. Breng op smaak met flink wat zwarte peper!