Waldorfsalade met gerookte kip combineert de klassieke frisse, lichtzoete smaken van de Waldorfsalade met het heerlijk hartige van gerookte kip. Super snel klaar en er komt geen pan aan te pas. Perfect voor een avond op de camping of om mee te nemen naar een picknick.
Porties 4porties
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Ingrediënten
1kipfilet, gerookt
2appels
50grrozijnen
75grwalnoten
200grselderijstengels
1eetlepelcitroensap
Waldorf dressing
1eetlepelyoghurt
2eetlepelsmayonaise
1eetlepelcitroensap
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Was je appels en snijd ze in verschillende groottes. Snijd de selderij in dunne plakjes. Besprenkel met 1 eetlepel citroensap. Snijd je kipfilet in stukjes.
Hak de walnoten kleiner, of knijp ze gewoon in stukjes in je handpalm zoals ik doe. Dit gaat bij walnoten vrij makkelijk en zo krijg je verschillende groottes.
Meng de ingrediënten voor de dressing met elkaar. Doe alle overige ingrediënten in een schaal en meng de dressing er goed door.
Eet smakelijk! Je kunt het direct opeten of eerst nog even laten intrekken. De salade kan makkelijk een paar uur (in de koelkast) staan.
Notities
Gebruik je Franse, Belgische en/of suikervrije mayonaise dan kan je dressing wat te zout of zuur uitpakken. Een Waldorf dressing hoort lichtzoet te zijn. Voeg in dat geval gewoon wat suiker toe. Mocht je op je koolhydraten en je suikers letten, dan kun je natuurlijk ook een suikervervanger gebruiken, zoals stevia of erythritol.