Bami zoals van de Chinees: iedereen kent het wel. Heerlijke, glibberige brede bami noodles met stukjes ham en reepjes ei. Simpel om te maken en deze versie is lekkerder dan de versie die jij afhaalt! Deze Chinese afhaalklassieker staat makkelijk binnen 30 minuten op tafel.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Kook de mie nestjes in ruim kokend water met een schepje zout. Giet af en spoel goed na met koud water. Je wilt al het aanhangende zetmeel eraf wassen. Masseer eventueel na met een klein beetje olie. Laat drogen.
Kluts de eieren samen los en bak een omelet. Snijd deze in reepjes en zet apart.
Verwarm een flinke scheut olie in de pan. Voeg de uien- en knoflookpoeder toe en bak even mee. Bak hier eerst de hamreepjes in, tot ze een beetje bruin worden (ongeveer 3 minuten).
Nu mag de bami erbij. Strooi de vetsin of een verkruimeld blokje bouillon er over. Bak dit zo’n 5 minuten mee, terwijl je door blijft scheppen.
Voeg vervolgens de doperwten en omeletreepjes toe. Schep een paar keer goed door, zodat alles met elkaar mixt. Breng op smaak met wat witte peper en als het nodig is, wat zout (waarschijnlijk niet).