Instant Pot Mediterrane orzo met kip, paprika en olijven
Instant Pot Mediterrane orzo met kip, paprika en olijven is een ontzettend lui, maar toch overheerlijk recept. De hele maaltijd maak je in 1 pot (de Instant Pot, uiteraard) en je hoeft alleen maar kip en paprika in reepjes te snijden. Na 5 minuten op hoge druk open je de pot, even doorroeren en je bent al klaar. Nog lekkerder maak je het met verse peterselie en citroenrasp, maar het hoeft natuurlijk niet!
citroenrasp van ongeveer een halve citroen(alleen het gele, het witte is bitter)
peper
extra virgin olijfolie
1bosjepeterselie of basilicum (of meer naar smaak)
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met een snufje zout. Bak ze kort met wat olie in de pan met de SAUTE functie. Het hoeft niet gaar te zijn, alleen dat het rauwe eraf is. CANCEL de SAUTE en schep de kip uit de pan.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes.
Plaats de orzo samen met je geperste teentjes knoflook en bouillon in de pot en roer door. Zorg dat er niets aan de zijkant vast geplakt zit. Leg de stukjes kip, reepjes paprika en de olijven bovenop. Sluit de deksel en controleer of het ventiel dicht staat.
Met de MANUAL of PRESSURECOOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 5 minuten. Ondertussen snipperen we de peterselie of basilicum fijn.
Zodra de timer afloopt gaan we meteen voor een Quick Release, anders blijft de orzo doorgaren en dat wil je niet.
Roer goed door, zodat de orzo al het vocht opneemt. Breng op smaak met citroenrasp, peper en verse peterselie of basilicum.