Artisjok bereiden in de Instant Pot, simpeler kan het haast niet. Met dit basisrecept bereid je een heerlijke artisjok, die je daarna lekker uit elkaar kunt plukken. Geen gedoe meer met omhoogdrijvende artisjokken!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de stam en kop van de artisjok, je kunt de artisjok nu rechtop laten staan.
Knip de scherpe puntjes van de grotere bladeren af. Dit gaat het makkelijkste met een stevige schaar.
Smeer de snijzijdes in met een beetje citroen en besprenkel de artisjok met een snufje zout.
Plaats je trivet in je Instant Pot en giet er 250 ml water bij. Zelf snijd ik vaak mijn citroen in stukjes en gooi die erbij in het water.
Plaats de artisjok op het trivet en sluit de pot. Controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 20 minuten.
Zodra de timer is afgelopen gaan we voor een Quick Release, je haalt dus gelijk de druk van de pot af!