Zomers toetje: gegrilde perziken met mascarpone room
Als de zomer een toetje was, dan zou het gegrilde perziken met mascarpone room zijn. Snel en super simpel om te maken. De heerlijke sappige, zoete perziken combineren fantastish met het romige van de mascarpone. We maken het helemaal af met wat verkruimelde Cantuccini koekjes.
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Snijd de perziken door midden, draai ze uit elkaar en verwijder de pit. Smeer heel licht in met een beetje olie.
Grill de perzikhelftjes op middelhoog vuur in de grillpan of op de barbecue. Grill de perziken 2- 3 minuten per kant, tot er mooie donkere strepen te zien zijn.
Klop de mascarpone kort los met poedersuiker, bijvoorbeeld met een vork of garde. Proef en voeg eventueel extra suiker toe. Veel is niet nodig, want de perziken zijn al vrij zoet.
Serveer de perziken met de mascarponeroom en verkruimelde koekjes!