Met dit super simpele recept maak je heel makkelijk zelf loempiavellen. Kun jij een pannenkoek bakken? Dan kun je ook zeker loempiavellen bakken. Dit recept bestaat uit slechts vier ingrediënten, waaronder water. Verras iedereen met loempia's die jij helemaal zelf hebt gemaakt!
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Meng de bloem met je ei en een goede snuf zout. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer steeds goed door met een garde.
Roer door tot je geen (zichtbare) klontjes meer hebt. Haal je beslag door de zeef en zet in de koelkast. Laat minimaal 30 minuten rusten, langer is beter. Zelf giet ik het meteen in een schenkkan, dat is straks makkelijk bij het bakken.
Doe wat olie in een koekenpan en smeer dit goed uit met een stukje keukenrol.
Verdeel een dun laagje beslag over de bodem van de pan. Houd de pan van het vuur en een beetje schuin, terwijl je het beslag erin schenkt, dan verdeelt het makkelijker en kun je de pan goed ronddraaien.
Keer om zodra de bovenkant droog is en bak nog kort op de andere kant. De loempiavellen hoeven niet te kleuren, ze blijven vrijwel wit.
Herhaal tot je beslag op is!
Notities
Dit beslag maakt 6 tot 10 loempiavellen, afhankelijk van de grootte van je koekenpan en hoe dun je ze maakt.