Deze havermoutkoekjes met banaan en pindakaas zijn perfect als je wel trek hebt in een koekje, maar het ook gezond wilt houden. De banaan zorgt voor de zoetheid en de koekjes zijn vegan, lactose- en glutenvrij* en kunnen ook heel goed door de allerkleinste gegeten worden. Lekker als tussendoortje met een glas melk, maar ze doen het ook bij het ontbijt heel erg goed.
1snufzout(let op, als je dit voor een baby maakt!)
0.5theelepelvanille extract
50grpure chocolade(vegan, suikervrij)
Zorg dat je scherm niet op zwart gaat tijdens het koken!
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Prak een banaan fijn met een vork en roer de overige ingrediënten, behalve de chocolade, er doorheen.
Vorm 10 kleine koekjes en bak in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat goed afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie en sprenkel de gesmolten chocolade over de havermoutkoekjes!
Notities
Dit zijn heerlijke gezonde koekjes, wil je het liever toch zoeter? Voeg dan 2 eetlepels honing** of suiker toe. Variatietip: voeg gewelde rozijntjes, chiazaad, zonnebloem- en/of pompoenpitten toe!* Let op. Als je echt glutenvrij moet eten, let dan goed op het soort havermout dat je koopt. ** Geen honing voor kindjes onder 1 jaar